Uitzending
Pauw - 22-10-2019

22-10-2019

Pauw

1910 x bekeken | 1 reacties
6
In het buitenland was Floor Jansen al langer een begrip als leadzangeres van de Finse metalband Nightwish, maar sinds haar indrukwekkende deelname aan het programma 'Beste Zangers' is ze ook in Nederland een bekende naam. In de laatste aflevering verpletterde ze 1,4 miljoen kijkers met een krachtig duet met operazanger Henk Poort uit Phantom of the Opera. In januari start haar eigen solotoer langs de Nederlandse podia. Ze schuift aan.

Charles Groenhuijsen over zijn boek 'Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump'.

Het is de Nationale Donorweek. Op de eerste dag daarvan ging 'Papa's Bloed' in première, een documentaire over Dennis, de man van Anke Verweijen. Hij overleed twee jaar geleden aan acute leukemie. Voor hem was er geen stamceldonor. Bart Selten is CML-patiënt (Chronische Myeloïde Leukemie) en onderging in 2017 stamceltransplantatie. Dat zou nooit mogelijk zijn zonder donorschap. Jan Klee is zo'n donor. Zij delen hun ervaringen en vertellen over het belang van donorschap.

In 2015 zijn tijdens een bombardement op een IS-depot in Irak tientallen burgerslachtoffers gevallen. Een Nederlandse F-16 zou verantwoordelijk zijn voor het bombardement en dat nieuws leidde tot een hoop verontwaardiging afgelopen vrijdag. Volgens kolonel-luitenant buiten dienst Aart Fokkema had minister Bijleveld transparanter moeten zijn over de missie en meteen uitleg moeten geven. Zelf weet hij exact hoe beslissingen om te gaan bombarderen worden genomen. Hij vertelt erover.

In deze uitzending van Pauw waren Charles Groenhuijsen en Floor Jansen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 22 oktober door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie