Uitzending
Pauw - 19-9-2017

19-9-2017

Pauw

1728 x bekeken | 0 reacties
6
Komende zondag zijn de Duitse bondsdagverkiezingen. Deze week heeft Pauw volop aandacht voor Duitsland. Cabaretier Kees van Amstel duikt in de Duitse humor.

Mike van Diem
Oscar-winnaar Mike van Diem nam na een jaar de regie over van de film Tulipani: Liefde, Eer En Een Fiets. Die gaat over een Zeeuwse boer die in de jaren vijftig in het Italiaanse Puglia diepe indruk maakt op de lokale bevolking vanwege zijn uiterlijk, zijn eetgewoontes, zijn tulpenkwekerskwaliteiten en zijn vrouw. Die laatste wordt gespeeld door Anneke Sluiters, die met deze film haar filmdebuut maakt. Tulipani opent morgen het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Van Diem en Sluiters schoven dinsdagavond aan om te praten over geprakte spaghetti, de schreeuw- en huilbuien op de filmset, het succes in het buitenland en hoe je ‘Kan ik hier met mijn pinpas betalen’ in het Italiaans zegt.

Xander van der Wulp en Gijs Rademaker
De koning heeft de Troonrede uitgesproken. Zijn belangrijkste boodschap was dat er meer Nederlanders moeten profiteren van de economische groei. Hebben we die onder meer te danken aan het beleid van Lodewijk Asscher, die vandaag zijn (voorlopig) laatste Prinsjesdag meemaakt? Wat is zijn aandeel geweest in de Miljoenennota en hoe kijkt hij terug op het kabinet-Rutte II? Xander van der Wulp en Gijs Rademaker duiden de politici, de politiek en de stand van het land.

Helga van Leur
We praten met Helga van Leur over orkaan Maria, die vandaag het Caribisch gebied teisterde. De meteoroloog pleit voor de introductie van een speciale Minister van Klimaat.

In deze uitzending van Pauw waren Beatrice de Graaf, Job Cohen, Katja Schuurman, Helga van Leur, Kees van Amstel en Mike van Diem te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 19 september door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Komende zondag zijn de Duitse bondsdagverkiezingen. Deze week heeft Pauw volop aandacht voor Duitsland. Cabaretier Kees van Amstel duikt in de Duitse humor. Mike van Diem Oscar-winnaar Mike van Diem nam na een jaar…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten