Uitzending
Pauw - 14-9-2018

14-9-2018

Pauw

2455 x bekeken | 0 reacties
7
JAN SIX OVER BESCHULDIGINGEN VAN SANDER BIJL

Kunsthandelaar Jan Six weet het zeker: hij heeft opnieuw een onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Een half jaar na zijn onthulling bij PAUW van 'Portret van een jongeman' blijkt Six al eerder de bijbelse voorstelling 'Laat de kinderen tot mij komen' op een veiling in Duitsland te hebben gekocht. Het schilderij wordt momenteel gerestaureerd, en is pas oktober volgend jaar te zien, maar het staat vanavond al wel in de Pauw-studio. Over deze spectaculaire ontdekking, schuift kunsthandelaar Jan Six aan en over het geschil dat hij nu heeft met kunsthandelaar Sander Bijl over 'Portret van een jongeman'. Naast Six schuift ook cultuurhistoricus Herman Pleij aan.

Het nieuwe televisieseizoen is begonnen. Elke vrijdag schuift een tv-maker aan om zijn/haar licht te laten schijnen over de stand in tv-land. Amerika-correspondent Michiel Vos praat ons bij over het nieuwe Amerikaans tv-landschap. Het land is sinds het presidentschap van Donald Trump enorm verdeeld en dat wordt nergens zo duidelijk als op televisie. En hoe groot is het succes van Glennis Grace aan de andere kant van de oceaan?

MILJOENENNOTA GELEKT: MARLEEN DE ROOY EN LILIAN MARIJNISSEN OVER HET UITLEKKEN

Marleen de Rooy kreeg dit jaar als eerste de Miljoenennota in handen. Ze heeft de jaarlijkse strijd gewonnen van Frits Wester (RTL) en Wouter de Winther (De Telegraaf). Aan tafel worden een aantal aspecten hieruit besproken. Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, schuift ook aan om te praten over wat ons te wachten staat na Prinsjesdag 2018.

In deze uitzending van Pauw waren Herman Pleij, Michiel Vos, Frits Wester en Lilian Marijnissen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 14 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie