Uitzending
Pauw - 12-9-2018

12-9-2018

Pauw

2904 x bekeken | 0 reacties
7
Documentairemaker Jessica Villerius maakt vier persoonlijke portretten over vrouwen met eetproblemen voor haar nieuwe serie 'Eetstoornissen: maskers af'. Na haar spraakmakende documentaire 'Emma wil leven', wilde ze eigenlijk niets meer met het onderwerp doen. Villerius vertelt bij Pauw waarom deze serie er toch moest komen. En Sanne, die al veertien jaar lijdt aan de ziekte, vertelt haar verhaal.

Vandaag debatteerde de Tweede Kamer over eventuele uitbreiding van het kinderpardon. Dit naar aanleiding van de Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) die zaterdag 8 september hoorden dat ze alsnog in Nederland mogen blijven na een asielprocedure van tien jaar. VVD, CDA, D66, PVV en SGP zien geen reden om het Kinderpardon te verruimen. Wel zijn ze voor verkorte procedures. GroenLinks, SP, PvdA en DENK zijn voor een verruiming van het Kinderpardon. Politiek commentator Wouter de Winther zet de hoogtepunten uit dit debat op een rijtje.

In 'Rijk' onderzoekt presentator Jan Versteegh ons verlangen naar rijkdom. Steeds vaker gaat het niet om wát je doet, maar om hoeveel je hebt. Hoe meer, hoe beter. Maar is een dikke portemonnee daadwerkelijk de garantie op een zorgeloos bestaan? Jan zoekt het uit en kijkt ondertussen ook hoe hij zelf het snelste rijk kan worden. Daarbij wordt hij geholpen door mensen als Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en oud-voetballer Demy de Zeeuw. Jan vertelt of het hem gelukt is én blikt vast vooruit op zijn nieuwe uitdaging bij Talpa.

Een internationale carrière lonkt voor Glennis Grace. Zeker na de halve finale van America's Got Talent, waar de Amsterdamse een staande ovatie kreeg van het publiek en lovend commentaar van jurylid Simon Cowell. Sterker nog: hij noemde haar optreden zelfs het beste van de avond. De zangeres maakt grote kans door te stomen tot de finale. Kenners Carlo Boszhard en Edsilia Rombley weten wat Glennis Grace zo goed maakt.

In deze uitzending van Pauw waren Carlo Boszhard, Edsilia Rombley, Jan Versteegh en Jessica Villerius te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 12 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie