Uitzending
Pauw - 11-6-2019

11-6-2019

Pauw

1367 x bekeken | 0 reacties
6
Grolloo, in Drenthe, is heilige grond als het gaat om de blues in Nederland. Vanuit dit dorpje leerde Harry Muskee met zijn band Cuby + Blizzards de Hollanders wat the blues nou eigenlijk is. Het is niet toevallig ook de woonplaats van Johan Derksen, die nu zo ongeveer in zijn achtertuin het belangrijkste bluesfestival van Nederland organiseert. De vierde editie van Holland International Blues Festival (14 en 15 juni) kent grote namen als Van Morrison, ZZ Top en Jonny Lang. Maar ook jonger talent, als St. Paul & The Broken Bones en Gary Clark junior. Johan Derksen, die op diverse regionale zenders te horen is met muziekprogramma's, schuift aan over zijn festivalkindje, en zijn grote held, Van Morrison.

Vanmiddag begint dan eindelijk ook voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal het WK voetbal in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt het in Le Havre op tegen Nieuw-Zeeland (aftrap 15.00 uur). Hoe zijn de Leeuwinnen van start gegaan? Dat bespreken we met oud-international Anouk Hoogendijk en sportpresentatrice Hélène Hendriks.

Nadat het verhaal over de zelfgekozen dood van 17-jarige Noa Pothoven de wereld over ging, laait het debat over jeugdzorg weer op in Nederland. Paul Weustink is bang dat zijn dochter de volgende is. Samen met psycholoog Peter van der Helm en GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld luidt hij de noodklok. Er moet dringend iets veranderen in ons jeugdzorgsysteem.

Politiek redacteur Peter Kee over Geert Wilders, die een parlementaire enquête wil naar de rol van voormalig minister Opstelten bij zijn strafproces over zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraken. De PVV-leider is ervan overtuigd dat de toenmalig minister van Justitie heeft aangestuurd op vervolging.

In deze uitzending van Pauw waren Anouk Hoogendijk, Hélène Hendriks en Johan Derksen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 11 juni door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie