Uitzending
Pauw & Witteman - 8-10-2013

8-10-2013

Pauw & Witteman

1321 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Henk Krol, Kysia Hekster, Harry van Bommel & Eric Corton

Henk Krol
Afgelopen vrijdag maakte Henk Krol bekend op te stappen als fractievoorzitter van de partij 50PLUS. Reden hiervoor was een publicatie in de Volkskrant, waaruit bleek dat Krol jarenlang stelselmatig niet aan pensioensafdracht had gedaan toen hij hoofdredacteur was van de GayKrant. Vanavond reageert Krol op de aantijgingen van onder andere zijn ex-werknemers.

Kysia Hekster en Harry van Bommel
Een hevige diplomatieke rel tussen Nederland en Rusland. Aanleiding is de arrestatie van de Russische diplomaat Dimitri Borodin. Zaterdagavond werd hij aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn kinderen. Borodin ontkent en premier Vladimir Poetin eist excuses van Nederland. Vanavond praten Kysia Hekster, voormalig correspondent in Moskou voor de NOS, en Harry van Bommel, Kamerlid voor de SP, over deze rel en de verhoudingen tussen Rusland en Nederland.

Eric Corton
Ook is Eric Corton te gast. Sinds Vandaag ligt zijn boek Autobiografie in de boekhandel waarin hij zijn levensverhaal vertelt aan de hand van de auto’s waarin hij reed: altijd tweedehandsjes met karakter. Ook komt hij vertellen over Serious Request. Eind deze maand reist hij daarvoor naar Burundi om reportages te maken, die in de weken voor de kerst te zien én te horen zijn. Thema is dit keer: kindersterfte door diarree.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 8 oktober door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie