Uitzending
Pauw & Witteman - 2-10-2013

2-10-2013

Pauw & Witteman

1312 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Marten Fortuyn, Oscar Hammerstein, Joost Eerdmans, Frits Barend, Wim Helsen en Louise Korthals.

Marten Fortuyn
Ook Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft recht op proefverlof. Dat heeft de Raad voor Strafrechttoepassing vandaag besloten. Volgens de Raad moet Van der Graaf de gelegenheid krijgen om zich voor te bereiden op een terugkeer in de samenleving, voor als hij volgend jaar vrijkomt. De familie Fortuyn is hier niet blij mee. Vanavond komt broer Marten Fortuyn uitleggen waarom. Ook advocaat Oscar Hammerstein en politicus Joost Eerdmans zijn te gast. De voormalig LPF'er noemt het proefverlof onacceptabel en schokkend.

Frits Barend
Aan de vooravond van de vergadering van de FIFA over het WK in 2022 in Qatar is Frits Barend te gast. Hij geeft zijn visie op de huidige gang van zaken rond het WK, dat nu al omstreden is. Zo zijn er tot nu toe al 50 doden gevallen. Begin deze week hebben 30 Nepalese arbeiders hun heil gezocht in de ambassade.

Wim Helsen en Louise Korthals
De Vlaamse cabaretier Wim Helsen heeft zondag de Poelifinario gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn show 'Spijtig, spijtig, spijtig'. Volgens de jury is zijn show "een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes". Tegelijk met de Poelifinario werd de Neerlands Hoop uitgereikt. Deze ging naar cabaretière Louise Korthals. Helsen won eerder dezelfde prijs. Beiden zijn te gast. Louise Korthals zal een nummer uit haar voorstelling zingen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 2 oktober door de VARA en de NTR. Te gast waren Frits Barend, Wim Helsen en Marten Fortuyn. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!