Uitzending
Pauw & Witteman - 8-5-2012

8-5-2012

Pauw & Witteman

1338 x bekeken | 1 reacties
6
Gasten: Jan Rot, Bart Schut, Hassnae Bouazza en Henk Bleker.

Henk Bleker
De strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA is in volle gang, gisteravond werden de zes goedgekeurde kandidaten gepresenteerd en vond het eerste debat tussen hen plaats. Uit de aangemelde CDA leden werden fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, demissionair minister Liesbeth Spies, demissionair staatssecretaris Henk Bleker, Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg, onderwijsbestuurder Marcel Wintels en de Purmerendse wethouder Mona Keijzer gekozen. Henk Bleker is vanavond te gast om zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap toe te lichten.

Bart Schut en Hassnae Bouazza
Journalist Bert Schut kopte in de Volkskrant met 'Hebben Marokkanen een racisme probleem?' In dit artikel gaat Schut in op het volgens hem genegeerde racisme dat leeft onder de Marokkaanse bevolking. Hij refereert onder andere naar een incident waarbij een Marokkaanse vrouw mishandeld werd omdat ze met haar Surinaamse vriend over straat liep. Schut schrijft ook over zijn eigen ervaringen in Marokko, waar zijn donkere vriendin regelmatig werd beledigd om haar huidskleur. Volgens hem is er een duidelijke tendens te zien waarin Arabische Marokkanen de Berbers als minderwaardig behandelen. Vanavond debatteert hij met journalist Hassnae Bouazza over racisme onder de Marokkaanse bevolking.

Jan Rot
Zanger, componist en tekstdichter Jan Rot zit 30 jaar in het vak en staat aanstaande zondag in Carré met de Grote Jan Rot Show. Tijdens de voorstelling viert hij zijn jubileum met een scala aan gasten zoals Angela Groothuizen, Henk Westbroek en Rob de Nijs. Vanavond bespreekt de zanger zijn voorstelling en zijn dertig jarige jubileum in de showbusiness bij Pauw & Witteman.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 8 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Jan Rot, Hassnae Bouazza en Henk Bleker. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie