Uitzending
Pauw & Witteman - 4-5-2012

4-5-2012

Pauw & Witteman

1746 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Madeleine van Toorenburg , Harry Wesselink, Pieter Winsemius, Soufiane Touzani en Go Back to the Zoo.

Van Toorenburg en Wesselink over CDA.
Voor de aanstaande verkiezingen is het CDA op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. Demissionair vicepremier Maxime Verhagen heeft in een eerdere uitzending van Pauw & Witteman bekend gemaakt dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor het lijsttrekkerschap.

Tot 10.00 uur vanochtend konden kandidaten zich nog aanmelden. Naast CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, minister Liesbeth Spies en onderwijsbestuurder Marcel Wintels hebben ook Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en het Nijmeegse partijlid Harry Wesselink zich verkiesbaar gesteld.

Het CDA-bestuur buigt zich dit weekend over alle kandidaten en maandag worden de kandidaten officieel gepresenteerd. Deze avond zullen de kandidaten ook voor het eerst met elkaar in debat gaan. In twee stemrondes wordt uiteindelijk bepaald wie de nieuwe leider wordt, dit moet op 1 juni duidelijk zijn.

Harry Wesselink en Madeleine van Toorenburg verdedigen vanavond hun kandidatuur voor het leiderschap van het CDA. Wat zijn hun plannen voor de partij en wat verwachten ze van het lijsttrekkerschap?

Touzani en Winsemius over boek "Toeval is Logisch"
Publicist en voormalig politicus Pieter Winsemius schreef Toeval is Logisch waarin hij 80 uitspraken van voetbalicoon Johan Cruijff analyseert en uitlegt. Cruijff wordt door velen als een inspirerend orakel gezien, maar niemand begrijpt wat hij nou echt bedoelt met uitspraken als "Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor."

Winsemius heeft diverse boeken over management en allerlei maatschappelijke kwesties geschreven. Een van de bekendste was Speel nooit een uitwedstrijd (1988) waarin hij leidinggeven vergeleek met professioneel voetballen. Vanavond legt hij in Pauw & Witteman de uitspraken van Cruijff naast de communicatie van de huidige politiek. Op welke manier maken politici gebruik van dit soort retoriek en waarom zouden ze dat wel of niet moeten doen?

Ook freestyle voetballer Soufiane Touzani schuift aan en zal een demonstratie geven van zijn balkunsten. Bekijk hieronder beelden van Touzani in actie.

Go Back To The Zoo over Bevrijdingsfestival.
Zaterdag 5 mei speelt de Nederlandse band Go Back To The Zoo op maar liefst vijf verschillende Bevrijdingsfestivals. Zij zullen per helikopter de festivals van Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Den Bosch en Roermond aandoen.

Naast Go Back To The Zoo zullen ook Nick & Simon en Alain Clark zich per heli naar de festivals laten vliegen.

Go Back To The Zoo debuteerde in 2010 met het album 'Benny Blisto' en brak daarna vrij snel door. Ze werden onder andere huisband bij de media uitzendingen van De Wereld Draait Door en speelden op grote festivals als Pinkpop en Lowlands.

Onlangs verscheen het tweede album 'Shake A Wave' dat zeer goed werd ontvangen.

Vanavond praat zanger Cas Hieltjes over de optredens op de Bevrijdingsfestivals en treedt hij op samen met de rest van de band.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 4 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Madeleine van Toorenburg en Soufiane Touzani. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie