Uitzending
Pauw & Witteman - 11-5-2012

11-5-2012

Pauw & Witteman

1149 x bekeken | 0 reacties
6
Actuele talkshow waarin Jeroen Pauw en Paul Witteman de actualiteit bespreken met gasten.

Demissionair premier over de stand van Nederland.
In deze laatste uitzending Pauw & Witteman van dit seizoen is demissionair minister president Mark Rutte te gast. Hij bespreekt de huidige stand van Nederland. Wat is het laatste nieuws en hoe staat ons land er economisch voor?

Mark Rutte is door de leden van de VVD opnieuw gekozen tot lijsttrekker van de partij. Er hadden zich geen tegenkandidaten gemeld voor het lijsttrekkerschap. Dit is de tweede keer dat Rutte de lijst aanvoert voor de VVD. Het premierschap van Mark Rutte eindigde nadat onderhandelingen over bezuinigingen tussen de VVD, het CDA en de PVV stuk liepen. De drie partijen onderhandelden zeven weken in het Catshuis over extra bezuinigingen die nodig zijn om het door Europa vereiste begrotingstekort van 3 procent te behalen.

PVV-leider Geert Wilders trok de stekker uit de onderhandelingen omdat hij vindt dat de bezuinigingen gedicteerd worden door Brussel en onze ouderen te hard treffen. Een samenwerking tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en de Christen Unie maakte alsnog een begrotingsplan voor 2013 mogelijk (het Kunduz-akkoord).

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 11 mei door de VARA en NTR. Te gast was Mark Rutte. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie