Uitzending
Pauw & Witteman - 8-10-2010

8-10-2010

Pauw & Witteman

1529 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Frits Wester, Lulu Wang, Joost Conijn en Paul Scheffer.

Frits Wester
Vandaag is formateur Mark Rutte begonnen met de gesprekken over de verdeling van de ministerposten. VVD en CDA gaan ieder zes ministers en vier staatssecretarissen leveren. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is benoemd tot vicepremier en wordt minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Onder meer oud-minister Henk Kamp van de VVD keert weer terug als minister. Hij gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid leiden. Kamp was vier jaar woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid geweest van de VVD-fractie. In die tijd werkte hij samen met de huidige PVV-leider Geert Wilders.

Paul Scheffer
Publicist Paul Scheffer voorspelt dat het politieke bestel zoals dat nu in Nederland is gevormd, in de toekomst verdwijnt. En dat geldt volgens hem ook voor de traditionele politieke partijen. Scheffer wijdt dit aan het nieuwe centrum-rechtse kabinet.

Lulu Wang
De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Chinese dissident Liu Xiaobo. Hij krijgt de prijs "vanwege zijn lange en geweldloze strijd voor fundamentele mensenrechten in China," aldus het Noorse Nobelprijscomitť. In zijn thuisland China is de toekenning van de prijs aan Liu Xiaobo niet goed gevallen.

Joost Conijn
Bijna vier maanden trok kunstenaar Joost Conijn met zijn zelfgebouwde vliegtuig OK-NUL 43 door Afrika. Hij vertrok 28 mei vanuit Lelystad, waarna hij tussenstops maakte in BelgiŽ, Frankrijk, Spanje, Marokko en zo verder Afrika in vloog met als eindbestemming Nairobi, Kenia. Gisteren is hij teruggekomen naar Nederland. Joost Conijn vertelt over zijn ervaringen die hij met zijn vliegtuigje al reizend door het Afrikaanse continent opdeed.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 8 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Frits Wester, Lulu Wang en Paul Scheffer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!