Uitzending
Pauw & Witteman - 15-3-2013

15-3-2013

Pauw & Witteman

2238 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Hans Jaap Melissen, Micha Wertheim, Mark Bent, Yasar ÷zdemir en de Ashton Brothers.

Bent en ÷zdemir over onderduiken Yunus
De negenjarige Turkse Yunus is vandaag met zijn twee pleegmoeders ondergedoken, zo meldt Bureau Jeugdzorg Haaglanden. Zijn biologische moeder eist hem al jaren terug, omdat zij niet wil dat haar kind bij een lesbisch stel woont. In Turkije is commotie ontstaan over het onderbrengen van Turkse pleegkinderen bij homogezinnen in Nederland. Ook is er kritiek op islamitische kinderen die in christelijke pleeggezinnen terecht komen. De Turkse overheid is bang dat zij dan van hun islamitische normen en waarden vervreemden. Maar Nederland heeft een tekort aan islamitische pleeggezinnen.

Melissen blikt terug op twee jaar oorlog in SyriŽ
Vandaag is het precies twee jaar geleden dat in SyriŽ een burgeroorlog uitbrak. Door de oorlog zijn bijna een miljoen vrouwen en kinderen op de vlucht geslagen. Twee miljoen kinderen zijn inmiddels ontheemd of geÔsoleerd geraakt. Naar schatting zijn ruim zeventig duizend mensen omgekomen. Afgelopen week zijn meerdere rapporten verschenen over de nijpende situatie waarin bepaalde groepen in SyriŽ moeten zien te overleven. Save the Children stelt dat de dagelijkse realiteit van kinderen steeds wanhopiger wordt door geweld, trauma en gebrek aan voorzieningen. 'Veel kinderen zijn op de vlucht geslagen, hebben honger en geen toegang tot medische zorg als ze ziek of gewond raken,' zo schrijft de humanitaire organisatie.

Micha Wertheim over nieuwe voorstelling
De nieuwste show van theatermaker Micha Wertheim Voor Je Het Weet is onlangs in premiŤre gegaan. Voor Je Het Weet is alweer de zesde voorstelling die hij heeft gemaakt. Als je nog niet weet waar je uit zal komen, is alles mogelijk,' schrijft Wertheim over zijn nieuwe voorstelling. Dus waarom verklappen waar de voorstelling over gaat? 'Voor je het weet heb je de kaartjes in huis, voor je het weet zit je in de zaal, voor je het weet is het begonnen en voor je het weet is het weer voorbij,' aldus Wertheim.

Ashton Brothers treden op 'Voor de koning'
Op 30 april 2013 is het zover: dan vindt de abdicatie plaats van koningin Beatrix. Haar zoon Willem Alexander wordt dan officieel gekroond tot Koning der Nederlanden. Deze historische gebeurtenis willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In onze nieuwe rubriek Voor de koning brengen verschillende artiesten een ode aan de toekomstige koning in de vorm van een artistiek geschenk.

Vanavond treedt theatergroep de Ashton Brothers op in Pauw & Witteman met een tap-act. Joost Spijkers zingt het nummer Les Deux Guitares van Aznavour. Hij wordt begeleid door de andere Ashton Brothers, terwijl Spijkers op de pianovleugel tapt. De overige Ashton Brothers zijn: Pepijn Gunneweg, Pim Muda en Friso van Vemde Oudejans.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 15 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Micha Wertheim, Pim Muda, Friso van Vemde, Joost Spijkers en Pepijn Gunneweg. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie