Uitzending
Op1 - 8 april 2020

8 april 2020

Op1

8-4-2020

| 475 x bekeken | 0 reacties
5
Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, trekt maar liefst 25 miljard extra uit om noodlijdende ondernemers te ondersteunen. Het kabinet komt een grotere groep ondernemers tegemoet. Toch vallen er nog steeds een hoop mensen tussen wal en schip.

Politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings beschouwt het Kamerdebat na. Ook bespreekt hij de positie van Wopke Hoekstra binnen het overleg van de EU-ministers.

In Den Haag krijgen jongeren die met een te grote groep op straat rondhangen een forse boete. Misschien is beter die hangjongeren wat te doen te geven, dacht jongerenwerker Mourad Ouari. Hij verzon de actie: Niet hangen maar helpen.

Marga Bult heeft haar oude beroep van verpleegster weer opgepakt. Sinds tien dagen werkt ze in een zorghotel in het Brabantse Uden tussen de coronapatiŽnten. Een groot contrast met haar normale leven als zangeres in de wereld van de showbizz. Ze vertelt hoe ze dit ervaart.

Eerst bepleitte premier Rutte nog bij monde van het RIVM groepsimmuniteit, nu is het niet zeker of iedereen die corona heeft gehad daadwerkelijk immuun wordt. Hoe zit het nu echt? Viroloog Anne Wensing legt uit wanneer je nou besmettelijk bent en wanneer niet.

In Nederland hebben 140.000 mensen een verstandelijke beperking. Door de coronacrisis verliezen zij hun dagelijkse structuur en mogen ze geen bezoek meer ontvangen. Marjan van der Velden en Heidi Geertse, moeders van verstandelijke gehandicapte zoons Sjors en Gideon, maken zich grote zorgen. Julianne Meijers, voorzitter van Siza, begeleidt deze ingewikkelde processen. Ze zijn te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Joost Vullings, Marga Bult en Mona Keijzer te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 8 april 2020 werd uitgezonden op woensdag 8 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie