Uitzending
Op1 - 22-10-2020

22-10-2020

Op1

607 x bekeken | 0 reacties
5
Arts-microbioloog Andreas Voss over de effecten van de huidige coronamaatregelen. Het aantal positieve coronatests blijft stijgen, maar het aantal ziekenhuisopnames neemt gelukkig af. Toch weten we volgens hoogleraar infectie-preventie, arts-microbioloog en OMT-lid Andreas Voss over een paar dagen pas écht of de huidige maatregelen werken. Hij schuift aan.

Stella Salden en Jaap Mailjers over het Nederlands gezondheidszorgsysteem. Verpleegkundigen hebben het zwaar, zegt Stella Salden, voorzitter van NU'91 Verpleging en Verzorging. En dat komt niet alleen door corona. Zorgondernemer Jaap Maljers denkt dat de druk onder verpleegkundigen wel meevalt, maar vindt dat er iets grondig mis is in het Nederlands gezondheidszorgsysteem. Waarom kunnen we de tweede golf zo slecht aan? Vanavond schuiven ze aan om erover te praten.

Rick Nieman, Jeroen Pauw en Tijs van den Brink over het tweede presidentsdebat tussen Biden en Trump. Donald Trump en Joe Biden gaan vannacht opnieuw met elkaar in de ring. Wordt het net zo'n chaos als vorige keer? Rick Nieman, Jeroen Pauw en Tijs van den Brink verheugen zich op het gevecht tussen de presidentskandidaten. Ze kijken vooruit op dit spannende debat én op de extra uitzending van Op1 die vannacht zal plaatsvinden, gepresenteerd door Jeroen en Tijs.

Pieter Tops, Jan Tromp, Hanneke Ekelmans en Ahmed Marcouch over het nieuwe boek 'Nederland drugsland'. Bestuurskundige Pieter Tops en journalist Jan Tromp schetsen in hun nieuwe boek 'Nederland drugsland' een beeld van de macht van criminele netwerken en een overheid die machteloos toekijkt. Ze vertellen, samen met burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en korpsleiding nationale politie Hanneke Ekelmans, hoe zij denken dat we het tij kunnen keren.

In deze uitzending van Op1 waren Tijs van den Brink, Jeroen Pauw, Ahmed Marcouch, Jan Tromp en Rick Nieman te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 22 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!