Uitzending
Op1 - 15-10-2020

15-10-2020

Op1

324 x bekeken | 0 reacties
5
Jacco Vonhof, Leendert van Eck en Xander Simonis over de alcoholklok en de invloed van andere nieuwe maatregelen op ondernemers. Supermarktdirecteur Leendert van Eck en voorzitter politiebond ANPV Xander Simonis schuiven vanavond aan over het verbod op alcoholverkoop in de avond. Van Eck sluit zijn winkels om 8 uur 's avonds, omdat hij het verkoopverbod van alcohol niet wil handhaven. ANPV-voorzitter Simonis wil juist een totaal verbod op de verkoop. Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof is te gast. Hij praat over de laatste maatregelen en wat deze betekenen voor ondernemers.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff haalt NOS-logo van satellietwagens na aanhoudende bedreigingen en meer kans op extremisme richting media en overheid. Het aantal mensen dat de overheid en traditionele media wantrouwen groeit en de drempel om over te gaan tot extremistisch gedrag daalt, zo stelt de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff merkt dat dagelijks en neemt ingrijpende maatregelen om zijn medewerkers te beschermen. Na aanhoudende bedreigingen haalt hij het NOS-logo van de satellietwagens. Vanavond is hij te gast.

Ziekenhuisbestuurder Peter Langenbach ziet de druk op zijn personeel toenemen. Er liggen op dit moment 1526 coronapatiŽnten in het ziekenhuis, van wie 313 op de ic. Ook zijn de afgelopen dag 36 patiŽnten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen, waarvan 6 ic-patiŽnten. Peter Langenbach, bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam ziet de druk op zijn personeel toenemen. Hij vertelt erover.

Thea van Bodegraven-Boonstra, Michiel Verheul en Annemarie de Vries over dwang en smetvrees tijdens de coronacrisis. Voor mensen met smetvrees en dwang is de coronacrisis een ware hel. Annemarie de Vries en Michiel Verheul weten daar helaas alles van. Zij vertellen hoe zij de coronatijd ervaren door hun dwang en hoe ze zich redden. Thea van Bodegraven-Boonstra is therapeut. Zij weet veel van smetvrees- en dwangklachten in relaties en geeft advies.

Ank Bijleveld over de Defensievisie voor de komende vijftien jaar. Ons leger is niet klaar voor de dreigingen die op ons afkomen. Sterker nog: als we op deze voet doorgaan verliezen we de oorlog. Dat is de weinig hoopgevende boodschap die minister van Defensie Ank Bijleveld vandaag etaleert in haar Defensievisie voor de komende 15 jaar. Hoe denkt ze hier verandering in te brengen? De minister vertelt erover.

In deze uitzending van Op1 was Ank Bijleveld te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 15 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee