Uitzending
Op1 - 23-10-2020

23-10-2020

Op1

694 x bekeken | 0 reacties
5
Thomas Acda over zijn liefde voor Amerika en zijn nieuwe boek 'Scenario'. Theatermaker, zanger, acteur, schrijver De veelzijdige Thomas Acda is gek op Amerika. Hij reisde door 35 staten en slenterde door de straten van New York. De inspiratie vloeide voor zijn nieuwste boek 'Scenario', een verhaal dat zich niet toevallig afspeelt in de Verenigde Staten. Acda schuift aan.

Annechien Steenhuizen en Lita Cabellut over een nieuw seizoen van 'Project Rembrandt'. Vorig jaar was het een kijkcijferhit: Project Rembrandt, de talentenjacht waarin de beste Nederlandse amateurschilder werd gezocht. Niet alleen de deelnemers, maar ook de kijkers kwamen veel te weten over de genialiteit van de wereldberoemde kunstschilder Rembrandt van Rijn. Aankomende zondag begint een nieuw seizoen. Journalist en presentatrice Annechien Steenhuizen en kunstenares en jurylid Lita Cabellut schuiven aan om erover te vertellen.

Tamara van Ark, Ernst Kuipers en Peter Paul van Benthem over de oplopende coronacijfers. Het aantal besmettingen is voor het eerst boven de 10.000 en ook de ziekenhuisopnames lopen op. De reguliere zorg staat steeds verder onder druk; de eerste patiŽnten zijn vandaag per helikopter naar Duitse ziekenhuizen gevlogen. Wie beslist eigenlijk welke patiŽnt wordt overgebracht? Hoe lang nog voordat de reguliere zorg instort? En welk beleid is nodig om te voorkomen dat een tweede golf in een tsunami verandert? We bespreken het met de minister voor Medische Zorg Tamara van Ark, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ernst Kuipers en met Peter Paul van Benthem, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten.

Sahar Meradji, Boaz en Mulu over de documentaireserie 'Verdoofd'. In Nederland zijn naar schatting ruim 1,2 miljoen mensen verslaafd aan drank of drugs. In de serie Verdoofd volgt documentairemaker Sahar Meradji vier mensen in hun strijd tegen deze heftige verslavingen. Hoe ziet hun leven eruit? En lukt het ze om de vicieuze cirkel te doorbreken? Sahar schuift aan, samen met Boaz en Mulu, wiens strijd tegen drugs gevolgd werd in de documentaire.

In deze uitzending van Op1 waren Annechien Steenhuizen en Thomas Acda te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 23 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!