Uitzending
Op1 - 20-10-2020

20-10-2020

Op1

532 x bekeken | 1 reacties
7
Tim Hofman vindt het raar dat in de coronamaatregelen een uitzondering wordt gemaakt voor religieuze bijeenkomsten. Presentator en programmamaker Tim Hofman heeft zich in zijn programma #Boos vaak boos gemaakt over artikel 6 en 23 van de Grondwet. Toen hij vorige week dinsdag premier Rutte hoorde over de aangescherpte maatregelen die minder gelden voor de kerken, reageerde hij meteen over de discriminerende werking van Artikel 6 (Vrijheid van godsdienst). Waarom is de kerk belangrijker dan een voetbalwedstrijd? Daarover gaat Tim in gesprek met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Gert-Jan Segers ondertekende een brief waarin het kabinet hulp in de tweede coronagolf wordt aangeboden. Vandaag verscheen er een brief van tientallen kerkelijke en christelijke organisaties die een helpende hand willen bieden aan de kwetsbaren onder ons in de tweede coronagolf. Onder #NietAlleen richtten zij zich tot de minister-president en het kabinet. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie ondertekende deze brief ook en legt uit waarom.

Ginny Mooy, Ab Osterhaus en Hubert Bruls over de aanpak van het coronavirus en handhaving van de maatregelen. Vanavond praten we over de aanpak van het coronavirus en de laatste coronacijfers. Is de gedeeltelijke lockdown voldoende of moet er meer gebeuren? Daarover praten viroloog Ab Osterhaus en Ginny Mooy, antropoloog en lid van het Red Team. Ook praten we over het Chinese coronavaccin, want de Chinezen denken binnen enkele weken het eerste werkende vaccin op de markt te kunnen brengen. En met Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, praten we over handhaving. Moet er strenger opgetreden worden tegen overtreders van de maatregelen?

Matthieu Onderdijk waarschuwde via social media voor corona maar kreeg te maken met dreigende berichten van complotdenkers. Matthieu Onderdijk was krachtsporter en topfit, toch belandde hij met corona aan het zuurstof in het ziekenhuis. Op een zondagmiddag werd hij benauwd, hapte naar adem en kon nog maar amper praten. Voor hij het wist lag hij in een ambulance en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf zijn ziekenhuisbed waarschuwde hij via een bericht op Instagram en Facebook voor het virus, maar hij kreeg ineens te maken met allerlei dreigende berichten van complotdenkers. Wat deed dat met hem? Hij deelt zijn verhaal.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Hubert Bruls en Tim Hofman te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 20 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie