Uitzending
NOVA - 9-11-2009

9-11-2009

NOVA

1081 x bekeken | 0 reacties
8
Vaccinatieadvies jonge kinderen verwacht
De Gezondheidsraad en het Centrum voor Infectieziektebestrijding komen vandaag rond vijf uur met hun advies aan minister Klink (Volksgezondheid) over de vaccinatie van jonge kinderen tegen de Mexicaanse griep. De verwachting is dat het een positief advies is; Klink heeft eerder al aangegeven dat jonge kinderen waarschijnlijk een inenting kunnen krijgen. Roel Coutinho, directeur Centrum Infectieziektebestrijding bij het RIVM, reageert in de studio.

Berlijn vandaag centrum van en voor Europa
Herdenking val Muur. Tienduizenden mensen herdenken vandaag de val van de Berlijnse muur, precies twintig jaar geleden. Bondskanselier Merkel ontvangt alle Europese regeringsleiders, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en voormalig Sovjetleider Michael Gorbatsjov.

EU-president
De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt maakt van de gelegenheid gebruik om alle Europese leider te polsen over wie zij zien als beste kandidaat voor het EU-premierschap. Reinfeldt wil spijkers met koppen slaan. Maar of dat lukt, is nog maar de vraag. Vanuit Berlijn reageert VRT-verslaggever Stefan Blommaert.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 9 november door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Roel Coutinho. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee