Uitzending
NOVA - 10-11-2009

10-11-2009

NOVA

758 x bekeken | 0 reacties
8
En de winnaar is...
Zes genomineerde schrijvers - onder wie twee vrouwen en één Vlaming - zitten vanavond allemaal in spanning bijeen in Haarlem. Totdat live in de NOVA-uitzending de winnaar van de AKO Literatuurprijs 2009 bekend wordt gemaakt.

Wereld in greep van goudkoorts
De goudprijs staat op een recordniveau. Voor veel mensen reden om hun juwelen, munten en zelfs gouden vullingen om te wisselen voor cash. De Antwerpse handelaar Jacob Friedman en zijn medewerkers trekken door heel Nederland en taxeren en kopen de gouden bezittingen. Vandaag in Hoofddorp.

Veilig achter stevige dijken
Hij is voor zeven jaar benoemd en moet ervoor zorgen dat toekomstige generaties Nederlanders droge voeten houden: Wim Kuiken, de allereerste Deltacommissaris. Een gesprek met Kuiken over de uitdagingen en maatregelen die de komende honderd jaar nodig zijn tegen de stijging van de zeespiegel.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 10 november door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee