Uitzending
NOVA - 7-11-2009

7-11-2009

NOVA

800 x bekeken | 0 reacties
8
'Winning mood' op partijcongres D66
Op het druk bezochte najaarscongres van D66 heerst vandaag een 'winning mood'. Onder leiding van Alexander Pechtold heeft de partij flink aan populariteit gewonnen en scoort D66 goed in de peilingen. In het publieke debat presenteert Pechtold zich als tegenpool van PVV-voorman Geert Wilders, die hij vorige week 'racist' noemde. En daar heeft Pechtold 'absoluut geen spijt van', liet hij vandaag weten. Een reportage.

Berlijn 1989: chaos, toeval en de val van de Muur
Maandag is de val van de Berlijnse Muur precies twintig jaar geleden. De opening van de grens betekende het definitieve einde van het 'IJzeren Gordijn' dat Oost- en West-Europa scheidde. Deze historische gebeurtenis was het gevolg van misverstanden binnen de leiding van de toenmalige Duitse Democratische Republiek (DDR). Een terugblik op de chaotische avond van 9 november 1989 en een gesprek met de man die aan de grens een doorslaggevende beslissing nam.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 7 november door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Alexander Pechtold.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee