Uitzending
NOVA - 8-1-2008

8-1-2008

NOVA

929 x bekeken | 0 reacties
6
Voorverkiezingen New Hampshire
Na Iowa is vandaag de staat New Hampshire aan beurt voor de Amerikaanse voorverkiezingen. De Democraat Barack Obama boekte vijf dagen geleden al een glansrijke overwinning in Iowa. Ook in de peilingen voor New Hampshire staat hij aan kop. Bij de Republikeinen staat senator John McCain bovenaan. Correspondent Willem Lust doet verslag vanuit Amerika.

Twee vrouwen
In de derde editie van Nederland Leest, die dit jaar plaatsvindt van 14 oktober t/m 17 november, staat het boek Twee Vrouwen van Harry Mulisch centraal. De roman wordt gratis uitgedeeld aan leden van openbare bibliotheken. NOVA sprak met Harry Mulisch.

Kenia
De onlusten die sinds de presidentsverkiezingen in Kenia zijn losgebarsten, houden aan. Het toerisme is stil komen te liggen en mensen gaan niet naar hun werk. VRT-verslaggever Robin Ramaekers ging naar de twee grootste sloppenwijken van Nairobi waar alle conflicten samen komen.

Sarkozy spreekt
Hij werd een half jaar geleden president van Frankrijk en zette er als een wervelwind de politiek op zijn kop. De Franse president Nicolas Sarkozy hield vandaag zijn eerste persconferentie om tekst en uitleg te geven over zijn beleid. Maar grote vraag was vooral: gaat de Franse president trouwen met zijn nieuwe geliefde Carla Bruni? Correspondente Saskia Dekkers doet verslag vanuit Frankrijk.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 8 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Harry Mulisch. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee