Uitzending
NOVA - 11-1-2008

11-1-2008

NOVA

1302 x bekeken | 0 reacties
6
Edmund Hillary overleden
Vierenvijftig jaar geleden was hij de eerste op de Mount Everest: sir Edmund Hillary. Na zijn beklimming heeft hij zich ingezet voor Nepal en de milieubescherming in het Himalaya-gebied. Hillary overleed gisteren op 88-jarige leeftijd. Een gesprek met twee Nederlanders die in de voetsporen van Hillary de Mount Everest bedwongen.

Anti-koran-film Wilders
Niemand heeft de film nog gezien, de vraag is of hij wel gemaakt is, maar nu al roept de film hevige emoties en reacties op. De autoriteiten bereiden zich voor op de te verwachten commotie in binnen- en buitenland als het pleidooi van Wilders voor het verbieden van de koran wordt uitgezonden. Įls het wordt uitgezonden, want Wilders leurt nu met zijn film. Hij wil dat de film integraal wordt uitgezonden, maar als geen enkele omroep dat wil doen, biedt Wilders hem op internet aan. Een debat tussen Hans Dijkstal, liberaal en oud-minister van Binnenlandse Zaken en verbonden aan de kersverse stichting Mediaombudsman Nederland, publicist Ali Eddaoudi en Bart Jan Spruyt van de Edmund Burke Stichting.

Midden-Oosten
Een onvermoeibaar strijder voor de Palestijnen is Dries van Agt. Nu zijn actieve politieke loopbaan voorbij is, reist hij stad en land af om het onrecht van de Israėlische bezetting aan de kaak te stellen. Het levert hem bedreigingen op, maar ook veel steunbetuigingen. In navolging van de Amerikaanse ex-president Jimmy Carter, komt Van Agt nu met een boek. Een gesprek met hem.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 11 januari door de VARA, de NOS en de NTR. Te gast waren Hans Dijkstal, Bart Jan Spruyt, Dries van Agt en Ali Eddaoudi. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie