Uitzending
NOVA - 5-1-2008

5-1-2008

NOVA

993 x bekeken | 0 reacties
6
GeorgiŽ naar de stembus
De GeorgiŽrs zijn vandaag vervroegd naar de stembus gegaan. Zittend president Michail Saakasjvili is de grote favoriet om de presidentsverkiezingen te winnen. Maar waarnemers in de voormalige Sovjetstaat denken dat het de hervormingsgezinde Saakasjvili niet lukt om in ťťn keer een absolute meerderheid te halen. NOVA sprak met Sandra Roelofs, de first lady van GeorgiŽ, en met oude bekende Eduard Shevardnadze, oud-president van GeorgiŽ en oud-minister van Buitenlandse Zaken van de Sovjet-Unie.

De Vliegeraar verfilmd
Alleen al in Nederland zijn er meer dan een miljoen exemplaren van het boek verkocht: De Vliegeraar van Khaled Hosseini. En nu is het boek verfilmd. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen twee Afghaanse jongetjes die samen opgroeien in Kabul, tegen de achtergrond van de permanente oorlogsdreiging in Afghanistan. NOVA sprak met de regisseur en de hoofdrolspeler van de film.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 5 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Sandra Roelofs. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!