Uitzending
NOVA - 7-2-2006

7-2-2006

NOVA

744 x bekeken | 0 reacties
6
Artsen Millecam voor tuchtcollege
Drie artsen die de in 2001 overleden actrice Sylvia Millecam met alternatieve therapieŽn behandelden moeten zich vandaag verantwoorden voor het medisch tuchtcollege. Centrale vraag is of deze drie Sylvia Millecam van reguliere behandelingen hebben afgehouden of haar hebben gesteund in de opvatting dat reguliere hulp niet nodig was. In de studio reageert Alje Kamphuis, schrijver van het boek Sylvia Millecam: op gevoel.

Angst in Denemarken
De internationale onrust als gevolg van de spotprenten van de profeet Mohammed houdt aan. In Afghanistan moest er vandaag een Nederlandse F16 aan te pas komen om een betoging tegen de Deense spotprenten uit elkaar te drijven. Een woedende menigte belaagde een Noorse NAVO-basis. En in Turkije schoot een jongen zijn christelijke leraar neer. NOVA peilt de situatie in het land waar het allemaal begon: Denemarken.

Goudstikker
De Nederlandse staat geeft 202 kunstwerken terug aan erven van de joodse kunstverzamelaar Goudstikker. Staatssecretaris van Cultuur Medy Van der Laan hoopt dat de familie de schilderijen in bruikleen zal geven. Dat is echter nog maar zeer de vraag.

Den Haag Vandaag: Taida
Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk reageert op de commotie die is ontstaan rondom de achttienjarige scholiere Taida. Het Kosovaarse meisje zou volgens de minister hebben gefraudeerd met haar toeristenvisum.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 7 februari door de VARA en de NPS. Te gast was Rita Verdonk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie