Uitzending
NOVA - 28-2-2007

28-2-2007

NOVA

886 x bekeken | 0 reacties
6
Geert Wilders
Zijn uitspraken hebben een hoop commotie veroorzaakt. Geert Wilders, leider van de Partij voor de Vrijheid, vindt dat PvdA-staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak vanwege hun dubbele nationaliteit niet in het kabinet zouden mogen zitten. Een studiogesprek met Geert Wilders.

Warmste wintermaand ooit
Temperaturen vergelijkbaar met de gemiddelde wintertemperatuur in het zuiden van Frankrijk. Afgelopen winter was de warmste ooit in Nederland. Nova zocht uit wat de gevolgen zijn van de Hollandse winterwarmte.

Is de staat schuldig aan dood Aart de Lijster?
Eind deze week beslist de rechter of de staat wordt vervolgd voor de dood van schilder Aart de Lijster. Die kwam om bij een brand in het Catshuis waar verboden thinner werd gebruikt. De zaak lijkt niet geheel kansloos. Onlangs werd energiebedrijf Essent door de rechter verantwoordelijk gesteld voor de dood van vijf medewerkers. Kan de staat net als Essent verantwoordelijk worden gesteld?

Den Haag Vandaag: onderzoek Irak
De SP wil dat er een parlementair onderzoek komt naar de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak. Vooral de PvdA komt hiermee in een lastig parket. De partij was altijd voor een onderzoek, maar is nu gebonden aan het regeerakkoord waarin is afgesproken dat er geen onderzoek komt.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 28 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Geert Wilders. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie