Uitzending
NOVA - 4-4-2008

4-4-2008

NOVA

1027 x bekeken | 0 reacties
6
Enquête
'De regering liegt en belazert de boel.' Krasse taal van Geert Wilders. Hij zegt dat hij nooit tegen ministers heeft gezegd dat hij van plan was bladzijden uit de koran te scheuren en te verbranden. De hele Kamer, met uitzondering van de PVV, gelooft de ministers. Maar onder de Nederlandse bevolking is een aanzienlijke groep die de regering niet gelooft, dat blijkt uit een representatieve enquête van Nova. De ministers Rouvoet, Hirsch Ballin, Vogelaar en Ter Horst reageren. Ook een nieuwe Politieke Barometer.

Zimbabwe
De partijleiding van president Robert Mugabes Zimbabwe Afrikaanse Nationale Unie (ZANU-PF) is vandaag bijeen om zich te buigen over de verkiezingen van een week geleden. Vanavond wordt de uitslag van de presidentsverkiezing verwacht. Inmiddels is de oppositie vandaag naar het Zimbabwaanse hooggerechtshof gestapt om de resultaten op te eisen. Mugabe is vrijwel niet meer in het openbaar verschenen sinds zaterdag. Het is volkomen onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. In de studio is rozenkweker in Zimbabwe, Aart Nugteren.

Aat Veldhoen
Kunstenaar Aat Veldhoen, icoon en enfant terrible van de jaren zestig, kreeg enkele jaren geleden een herseninfarct en kan daarom zijn rechterhand niet meer gebruiken. Maar met links schilderen lukt prima. Binnenkort openen er drie exposities van Veldhoen. We bezoeken de kunstenaar en zijn partner Hedy d'Ancona.

Amerikaanse economie
Heel lang mocht het R-woord over de Amerikaanse economie niet worden gebruikt. Maar deze week deed Ben Bernanke, chef van de machtige centrale bank in de V.S., het toch. Een recessie in de Amerikaanse economie is volgens hem mogelijk. Daarmee zei Bernanke wat vrijwel alle Amerikanen inmiddels aan den lijve ondervinden: de prijzen stijgen en de banen drogen op.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 4 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Hedy d'Ancona en Aat Veldhoen. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee