Uitzending
NOVA - 31-3-2008

31-3-2008

NOVA

886 x bekeken | 0 reacties
6
Den Haag Vandaag: nieuwe voorzitter VVD
De leden van de VVD krijgen vanmiddag te horen wie hun nieuwe partijvoorzitter wordt: burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam of de Brabantse gedeputeerde Onno Hoes. In NOVA een gesprek met de nieuwe voorzitter.

Onduidelijkheid over verkiezingsuitslag Zimbabwe
De grootste oppositiepartij in Zimbabwe, de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), heeft na de stembusgang van zaterdag een monsterzege geclaimd. De autoritaire Mugabe leidt Zimbabwe al bijna 28 jaar. Hij verloor volgens internationale waarnemers ook de vorige presidentsverkiezingen in 2002, maar hij bleef met tal van trucs aan de macht. Waarnemers nemen aan dat het regime ook knoeit met deze verkiezingen. In NOVA een verslag van de verkiezing én een gesprek met een gevluchte Nederlandse boer die hoopt op een omwenteling in Zimbabwe. In de studio reageert Roel van Meijenfelt, van het Nederlands Instituut voor Meerpartiijen Democratie.

Presentatie: Clairy Polak en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 31 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Ivo Opstelten en Onno Hoes. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!