Uitzending
NOVA - 11-4-2008

11-4-2008

NOVA

1254 x bekeken | 0 reacties
3
De Olympische Spelen en China
De Olympische Spelen verkeren in crisis. Wereldwijd zijn er zoveel protesten tegen het Chinese optreden in Tibet, dat de Olympische vlam alleen nog maar met oproerpolitie kan rondreizen. Het IOC wil nu dat China zich aan de belofte houdt de mensenrechten te verbeteren. Maar China is boos door alle kritiek en de schendingen van mensenrechten nemen eerder toe dan af. In NOVA vanavond: olympisch kampioene Ellen van Langen, ex-hockey-international André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF Erica Terpstra, oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot en premier Jan Peter Balkenende. Vanuit Peking commentaar van correspondent Bettine Vriesekoop.

Obesitas bij kinderen
Voorlichting voor te dikke kinderen helpt, maar de boodschap moet heel vaak herhaald worden. Volgens onderzoekster Amika Sighn hebben scholen daarin een belangrijke opvoedende rol met lessen over meer bewegen en gezondere voeding.

Voedselprijzen stijgen
De wereldvoedselprijzen stijgen de pan uit door biobrandstof en vleesconsumptie. Overal merken ze het, de broodprijs stijgt wereldwijd. En het zijn de allerarmsten die slachtoffer worden. De Verenigde Naties luiden de noodklok. Agnes van Ardenne, van de wereldvoedselorganisatie van de VN, reageert.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 11 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Jan Peter Balkenende, Erica Terpstra, Ellen van Langen, Ben Bot, Agnes van Ardenne en André Bolhuis. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie