Uitzending
NOVA - 26-3-2008

26-3-2008

NOVA

866 x bekeken | 0 reacties
7
MKB: korten op vergoeding ziekteverzuim
Een botbreuk door het skieën, een val van het trapje bij het wassen van de ramen. Of een dikke voet door het fitnessen. Als het aan de werkgevers-organisatie MKB ligt hoeven ondernemers geen loon meer te betalen aan werknemers die om dit soort redenen niet kunnen werken. De vakbonden zien echter niets in het voorstel. Volgens de bonden worden werknemers juist gestimuleerd om te gaan sporten om ziekteverzuim tegen te gaan. Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, en Jan Marijnissen (SP), reageren in de studio.

Fourniret
De Franse houthakker Michel Fourniret staat morgen, samen met zijn vrouw, terecht in Charlesville-Mézières, omdat hij zeven jonge vrouwen uit België en Frankrijk zou hebben vermoord. Fourniret, bekend als het Monster van de Ardennen, werd eerder al in Frankrijk veroordeeld voor verkrachting van minderjarigen. Het Franse dorp is overrompeld door alle aandacht.

Den Haag Vandaag: staking onderwijs
Enige honderden leraren hebben zich verzameld op het Plein in Den Haag voor een manifestatie. De docenten, werkzaam in het voorgezet onderwijs, eisen een loonsverhoging van 15 procent, minder werkdruk en meer mogelijkheden voor bijscholing.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 26 maart door de VARA, de NOS en de NTR. Te gast waren Jan Marijnissen en Loek Hermans. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee