Uitzending
NOVA - 31-7-2006

31-7-2006

NOVA

951 x bekeken | 0 reacties
6
Situatie in Qana
Het IsraŽlische bombardement op het appartementencomplex in het Zuid-Libanese Qana waarbij tientallen vrouwen en kinderen omkwamen, lijkt een omslag in het bijna drie weken oude conflict tussen Hezbollah en IsraŽl. Vanuit Qana bericht verslaggever voor de Wereldomroep Hans Jaap Melissen over de situatie in de stad die tien jaar eerder ook al doelwit van een IsraŽlische aanval was. Verder een reportage over een Libanese familie die al dertig jaar in Nederland woont. Vlak na het bombardement had het gezin contact met een nichtje in Qana.

Staakt-het-vuren alweer gestaakt
Het bloedbad in Qana lokte in de hele wereld felle protesten uit. Ondanks de aankondiging van een bombardementspauze voerde de IsraŽlische luchtmacht vandaag toch weer een aanval uit - naar eigen zeggen om de grondtroepen in het grensgebied te beschermen. Midden-Oosten-correspondent Ankie Rechess doet verslag vanuit Tel Aviv en Amerika-correspondent Twan Huys staat voor het VN-gebouw in New York. Verder in de studio een gesprek met Midden-Oosten-deskundige Bertus Hendriks en generaal-majoor buiten dienst Frank Van Kappen. Van Kappen onderzocht de IsraŽlische beschietingen op Qana in 1996 waarbij tien VN-medewerkers omkwamen.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 31 juli door de VARA en de NPS. Te gast waren Frank van Kappen en Bertus Hendriks. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie