Uitzending
NOVA - 30-8-2010

30-8-2010

NOVA

1287 x bekeken | 0 reacties
8
Onderzoek naar werkwijze IPCC afgerond
Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) ligt al geruimde tijd onder vuur door fouten in het IPCC-rapport over de opwarming van de aarde en de gevolgen hiervan. De InterAcademy Council (IAC) is door de Verenigde Naties gevraagd de werkwijze van het IPCC te onderzoeken. Het resultaat van het onderzoek wordt vandaag aangeboden aan de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon.

Formatie: het milieubeleid vergeleken
De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zijn weer bijeen om te onderhandelen over de vorming van een minderheidskabinet. Vandaag: het energiebeleid. Wat zeggen de partijprogramma's over de standpunten van de onderhandelende partijen? Een vergelijking van de standpunten van VVD, CDA en PVV op het gebied van energiebeleid.

'Deutschland Schafft Sich Ab'
In Duitsland is grote ophef ontstaan door het boek 'Deutschland Schafft Sich Ab', dat vandaag verschijnt. Schrijver en topbankier bij de Duitse centrale bank, Thilo Sarrazin, fileert in zijn boek de integratie van moslims in Duitsland en zegt dat immigratie meer kost dan het oplevert.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 30 augustus door de VARA, de NOS en NTR. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie