Uitzending
NOVA - 24-8-2010

24-8-2010

NOVA

1307 x bekeken | 0 reacties
8
Nederlandse in Iraanse gevangenis
De Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami is volgens Iran een vijand van God. Ze zit al sinds eind vorig jaar in de gevangenis. Een week geleden moest zij voor de rechter verschijnen. Nederland vreest dat zij zal worden veroordeeld, tot levenslang danwel de doodstraf, en dat ze wordt gemarteld. De ambassadeur in Teheran heeft om opheldering gevraagd.

Nieuwe dreiging in Pakistan
In het zuiden van Pakistan dreigt de rivier de Indus buiten zijn oevers te treden. Aan de Indus ligt de stad Hyderabad, met bijna 1,6 miljoen inwoners een van de grootste steden van Pakistan. De autoriteiten werken met man en macht om de dijken in de regio te versterken. VRT-verslaggever Stefan Blommaert is net terug uit Pakistan en is vanavond te gast.

Onrust over pensioenen
De fors gedaalde rente is een van de oorzaken van de problemen waarmee de pensioenfondsen kampen. Minister Donner moet de Tweede Kamer vandaag uitleggen hoe de problemen kunnen worden opgelost. Vanavond het laatste nieuws.

Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 24 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie