Uitzending
NOVA - 28-11-2008

28-11-2008

NOVA

842 x bekeken | 0 reacties
6
Hevige gevechten in Mumbai
De Indiase strijdkrachten en politie hebben vandaag een van de grootste hotels van Mumbai weer onder controle gekregen. Bijna honderd gasten die er vast zaten, konden het hotel eindelijk verlaten. Bij het Taj Mahal Hotel gaan de gevechten gewoon door. Voor NOVA is verslaggever Rudy Bouma in Mumbai. Hij bevond zich middenin het gevecht en doet vanavond verslag. Ook in het joodse centrum van de beweging Chalab in het Nariman House in centraal Mumbai, waar mensen in gijzeling zaten, heeft een hevige strijd gewoed. Er zijn vijf doden gevallen, meldt CNN. IsraŽl is in shock over de aanval op het centrum. Een gesprek met correspondent in IsraŽl Ankie Rechess.

Onverantwoorde zorg op kleine IC's
Op de intensive care (IC) van een klein ziekenhuis is de overlevingskans van patiŽnten kleiner dan in een groot ziekenhuis. Daarover berichtte NOVA vorig jaar al. NOVA onderzocht de situatie ťťn jaar na dato. Uit die nieuwe gegevens blijkt dat er veel te veel patiŽnten onverantwoord lang op een kleine IC liggen. De overheid moet nu ingrijpen, vinden betrokkenen. In NOVA de feiten, reacties van diverse deskundigen en aandacht voor de oplossing.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 28 november door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie