Uitzending
NOVA - 25-11-2008

25-11-2008

NOVA

844 x bekeken | 0 reacties
6
IJsselmeerziekenhuizen gered?
Wie gaat de IJsselmeerziekenhuizen redden? De ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord verkeren in ernstige financiŽle problemen na de sluiting van de operatiekamers door de Inspectie. Sindsdien is het er crisis. Sinds gisteren wordt er wel weer geopereerd, maar vandaag rond zes uur zal duidelijk worden wat het totale reddingsplan inhoudt.

Wouter Bos rekent zich rijker
Minister van FinanciŽn Bos heeft zich in zijn met Prinsjesdag gepresenteerde begroting, rijk gerekend. Los van alle miljarden die hij moet lenen om de banken te redden, heeft hij geen rekening gehouden met de kosten van de vergrijzing en de klimaatverandering. Een miljardentekort zal ontstaan zodra die kosten zich aandienen, dat zegt het Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA). NOVA duikt in de cijfers.

Archief Philip Bloemendal geschonken
In 1999 overleed de legendarische commentator en hoofdredacteur van het Polygoon bioscoopjournaal, Philip Bloemendal. Zijn privť-archief is nu geschonken aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De documenten werpen een bijzonder licht op het tweede deel van de vorige eeuw.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 25 november door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee