Uitzending
NOVA - 24-11-2008

24-11-2008

NOVA

979 x bekeken | 0 reacties
6
Obama en de VS
Barack Obama presenteert vanavond zijn nieuwe ministersploeg aan de media. Het zijn veel Clinton-gedienden en in die zin is er dus weinig 'change'. NOVA spreekt met David Walker, tot maart van dit jaar jarenlang de voorzitter van de Algemene Rekenkamer van de VS. Hij voorspelt een sombere toekomst voor zijn land. De staat en de burgers zitten zo diep in de schulden dat ze het niet meer kunnen terugbetalen. Wat kan Obama daaraan doen?

ATV en WW
Zat Nederland tot voor kort nog met een personeelstekort; sinds de kredietcrisis herleven oude tijden. Het A-woord uit de jaren tachtig van de vorige eeuw is terug: Arbeidstijdverkorting. Bedrijven hebben het moeilijk vanwege de crisis en directies zitten met het dilemma of ze personeel moeten ontslaan of hen in dienst houden maar korter laten werken. In de studio een gesprek met minister Piet-Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Hij maakte vandaag bekend tijdelijke WW toe te staan om overhaaste ontslagen te voorkomen.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 24 november door de VARA en de NPS. Te gast was David Walker. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie