Uitzending
NOVA - 23-6-2008

23-6-2008

NOVA

720 x bekeken | 0 reacties
5
Tsvangirai op Nederlandse ambassade
De Zimbabwaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai heeft zijn toevlucht gezocht bij de Nederlandse ambassade in Harare. Volgens minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft hij 'tijdelijk zijn veiligheid gezocht op de amassade en beraadt zich op verdere stappen'. Nadat oppositieleider Morgan Tsvangirai dit weekend bekend maakte dat zijn partij MDC zich zou terugtrekken uit de verkiezingen, viel de Zimbabwaanse politie vanmorgen het hoofdkwartier van de oppositiepartij binnen. De politie pakt de MDC al weken hard aan. Tijdens het geweld zouden circa negentig MDC-aanhangers zijn gedood. In de studio reageert onder anderen Roel van Meijenfeldt, van het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMB).

Afscheidstournee Alfred Brendel
Hij is een van de meest befaamde pianisten uit de tweede helft van de twintigste eeuw en verwierf grote bekendheid met zijn interpretaties van werken van onder andere Mozart, Haydn en Beethoven. Een exclusief interview met Alfred Brendel.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 23 juni door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee