Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 25-9-2006

25-9-2006

NOVA

696 x bekeken | 0 reacties
6
Pro Anorexia sites levensgevaarlijk
Op Pro Ana-internetsites sporen bezoekers elkaar aan om door te gaan met afvallen, hoe ongezond dat ook is. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt nu dat die sites een gevaarlijk effect hebben. In de VS zijn de internetpagina's al langer verboden, in Nederland niet. Deskundigen zijn het er over eens: het propageren van anorexia is spelen met mensenlevens.

Verantwoordelijken ramp-Probo Koala
De vraag wie er verantwoordelijk is voor de ramp in Ivoorkust, blijft overeind. Aandacht voor de positie van Marijke Vos, GroenLinks-wethouder van Milieu in Amsterdam. Zij is verantwoordelijk voor de Milieudienst die de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat advies uitbracht. Dat advies luidde dat de gifboot Probo Koala zonder exportvergunning uit Amsterdam kon vertrekken. In de studio een gesprek met Diederik Samsom, woordvoerder Milieubeleid voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Wint NOVA een Emmy Award?
De NOVA-reportage Op jacht naar de Taliban van verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentenaar is genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie Langlopende nieuwsverslaggeving. De winnaar wordt vannacht om 01:00 uur in New York bekendgemaakt.

Presentatie: Jeroen Smit.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 25 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Diederik Samsom. De presentatie was in handen van Jeroen Smit. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie