Uitzending
NOVA - 25-11-2009

25-11-2009

NOVA

676 x bekeken | 0 reacties
8
Zalm in het nauw door DSB-verleden
Er moet voor dinsdag duidelijkheid komen over de rol die Gerrit Zalm speelde toen hij in de leiding van DSB zat, zegt minister Wouter Bos van FinanciŽn. Bos haalde Zalm weg bij DSB om ABN AMRO te gaan leiden. Zalm deed eerder voorkomen alsof hij weinig te maken had met de omstreden leningen waar DSB voor beboet is. Maar NOVA is in het bezit van een brief van Zalm aan de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) waaruit blijkt dat Zalm dť man bij DSB was die de leningen verdedigde en de AFM-kritiek bestreed. En daarmee wankelt zijn positie bij ABN AMRO.

Verzet tegen Ahmadinejad gaat door
'Het verzet tegen de Iraanse president Ahmedinejad gaat door. Zijn verkiezing is oneerlijk verlopen.' Dat zegt de verslagen Iraanse presidentskandidaat Mehdi Karoubi exclusief voor NOVA. Oud-parlementsvoorzitter Karoubi was dit voorjaar ťťn van de leiders van de groene protestbeweging in Iran, die na de verkiezingen hard uit elkaar is geslagen. Karoubi zit sindsdien thuis, zijn partij en zijn krant zijn verboden en veel van zijn aanhangers zijn gearresteerd.

Van der Laan verdedigt integratiebeleid
In zijn Integratiebrief schrijft minister Van der Laan dat 'nieuwe Nederlanders' moeten kiezen voor Nederland. Het lijkt iets beter te gaan met de integratie van allochtonen, maar Van der Laan noemt het 'zorgelijk' dat de islam in Nederland als bedreigend wordt ervaren, omdat hierdoor grote groepen moslims onterecht worden 'veroordeeld' voor de daden van enkele extremisten. De Kamer heeft gisteren wisselend gereageerd op de Integratiebrief. Vandaag verdedigt de minister in de Kamer zijn integratiebeleid. Vanuit Den Haag het laatste nieuws.

Presentatie: Twan Huys, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 25 november door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie