Uitzending
NOVA - 19-11-2009

19-11-2009

NOVA

1219 x bekeken | 0 reacties
8
Wie wordt de nieuwe EU-president?
Vanavond komen in Brussel de 27 EU-leiders bijeen om te beslissen wie EU-president wordt en wie de functie van hoge vertegenwoordiger voor het Buitenlandbeleid krijgt. De Belgische premier Herman Van Rompuy is favoriet voor het EU-presidentschap; hij heeft de steun van Duitsland en Frankrijk, maar nog niet van het Verenigd Koninkrijk. En ook onder gokkers is hij de favoriet: ruim 60 procent van de gokkers op Unibet rekent op Van Rompuy. Jan Peter Balkenende zou nog weinig kans maken, maar was ook nooit formeel kandidaat. Verslag vanuit Brussel. In de studio commentaar van Hans Hillen, lid van de Eerste Kamer voor het CDA.

Holleeder was bij beramen liquidaties
De nieuwe getuige van het Openbaar Ministerie (OM) in het liquidatieproces was erbij toen in 2005 de moorden werden gepland op onder meer vastgoedhandelaar Kees Houtman en café-eigenaar Thomas van der Bijl. Volgens de getuige was ook Willem Holleeder daarbij aanwezig, zo bevestigt het OM. Deze verklaring is een doorbraak in het liquidatie-proces: het is voor het eerst dat een getuige uit eigen waarneming vertelt over de betrokkenheid van Willem Holleeder bij de liquidaties in de onderwereld. In de studio commentaar van Gert Janssen, hij volgt voor NOVA het liquidatieproces.

Presentatie: Clairy Polak.

In deze uitzending van NOVA was Hans Hillen te gast. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op donderdag 19 november door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee