Uitzending
NOVA - 27-11-2009

27-11-2009

NOVA

1006 x bekeken | 0 reacties
8
Dubai in zwaar weer
Het Arabische emiraat Dubai is hard geraakt door de financiŽle crisis. Dubai bouwde de laatste jaren onvermoeibaar aan de meest prestigieuze bouwprojecten en financierde die projecten veelal met geleend geld. Door de financiŽle crisis is de geldstroom gestokt. Veel Nederlandse bedrijven doen zaken met Dubai. En hoewel de Nederlandse overheid voor honderden miljoenen euro's garant staat voor de export van die bedrijven, is het de vraag wat deze malaise voor die bedrijven betekent. Vanuit Dubai een gesprek met Marcel Suers, voorzitter van het Dutch Business Council.

Griepbesmettingen nemen af
Vandaag maakte het RIVM weer de laatste griepcijfers bekend: het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep neemt af. Ook werd bekend dat ruim een derde van de kinderen (35 procent) koorts krijgt na de vaccinatie; een hoog percentage. Jaap Goudsmit, medisch directeur van de vaccin-producent Crucell, zit vanavond bij Nova voor een gesprek over de feiten en mythes van vaccinatie. In zijn boek Dromen van Vaccinaties beschrijft hij zijn 30-jarige zoektocht naar de uitroeiing van ziektes.

Taalcursus op eigen school succes
Duizenden allochtone moeders die het Nederlands niet beheersen gaan op taalles op de school van hun kind. De cursussen, die vaak op eigen initiatief van de scholen zijn opgezet, zijn een groot succes. Dat blijkt uit onderzoek van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 27 november door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Jaap Goudsmit. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie