Uitzending
NOVA - 26-7-2008

26-7-2008

NOVA

876 x bekeken | 0 reacties
6
Obama in Londen
Barack Obama voert vandaag in Londen overleg met de Britse premier Gordon Brown. Het is de laatste stop op zijn trip die de Amerikaanse presidentskandidaat van de Democratische Partij naar Afghanistan, het Midden-Oosten en Europa bracht. De reis van Barack Obama was een groot succes. Misschien wel een te groot succes, volgens sommige critici thuis: want zo populair hoeft een Amerikaanse president niet te zijn. Nog meer kritiek: het lijkt wel of hij probeert President van de Wereld te worden.

Qantas
Een Boeing van Quantas verloor een deel van de wand van een paar vierkante meter onderweg van Londen naar AustraliŽ. Onderhoudsmonteurs van de maatschappij zouden al in februari gewaarschuwd hebben dat de Boeing 747 niet in orde was. Dat concludeert de BBC vandaag op basis van gesprekken met enkele monteurs.

1968: Biafra
NOVA laat 1968 nog een keer spreken en kijkt terug op een belangrijke of een opmerkelijke gebeurtenis uit 1968. Deze aflevering: de burgeroorlog in Biafra, een opstandige regio in Nigeria die onafhankelijk wil worden. Door ingrijpen van het militaire regime ontstaat er echter een gewapend conflict dat leidt tot hongersnood. Biafra is voor veel televisiekijkers de eerste confrontatie met honger in Afrika.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 26 juli door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie