Uitzending
NOVA - 24-6-2010

24-6-2010

NOVA

1379 x bekeken | 0 reacties
8
Nova Politiek: (in)formeren kan lang duren
Informateur Rosenthal spreekt vandaag met GroenLinks-leider Halsema en D66-leider Pechtold. Halsema liet na het gesprek weten dat wat haar betreft de eerste informatieronde is beŽindigd en Rosenthal verslag kan uitbrengen aan de koningin. Daarna zouden wat haar betreft de onderhandelingen over paars-plus moeten beginnen.

Revue
Het lijkt erop dat alle mogelijke combinaties de revue hebben gepasseerd. De vraag is dus nu wat Rosenthal zal gaan doen nu twee weken informeren geen mogelijk kabinet heeft opgeleverd.

Van Agt I
De vorming van een nieuw kabinet heeft vaker lang geduurd: in 1977 duurde de formatie van het kabinet-Van Agt I maar liefst 208 dagen. In NOVA vanavond een verslag van de ontwikkelingen van vandaag en een terugblik op de, tot nu toe, langste kabinetsformatie.
In de studio een gesprek met parlementair verslaggevers Marc Chavannes (NRC), Kustaw Bessems (De Pers) en Paul Jansen (De Telegraaf) over het verloop van de informatie tot nu toe en de tijd die komen gaat.

SP bedankt Marijnissen
De SP neemt vandaag, met een symposium, afscheid van Jan Marijnissen.
Marijnissen was de afgelopen zestien jaar lid van de Tweede Kamer. Tot juni 2008 was hij fractievoorzitter. Na de afgelopen verkiezingen is hij niet teruggekeerd als Kamerlid. Nova is bij zijn afscheid.

Presentatie: Joost Karhof, Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 24 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Paul Jansen, Kustaw Bessems en Marc Chavannes. De presentatie was in handen van Pim van Galen en Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee