Uitzending
NOVA - 28-6-2010

28-6-2010

NOVA

875 x bekeken | 0 reacties
8
Nieuwe informateur aan het werk
Informateur Tjeenk Willink is begonnen aan zijn eerste gesprekken in het kader van de kabinetsformatie. Als eerste ontving hij vanmorgen voormalig informateur Uri Rosenthal. Daarna volgen de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Vanavond het laatste nieuws van de formatie.

Megaschikkingen in vastgoedfraudezaak
De hoofdverdachte in de vastgoedfraudezaak, oud-Bouwfondsdirecteur Jan van V., en zijn vennootschappen hebben voor meer dan zeventig miljoen euro geschikt met Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoedgroep. Deze schikkingen staan los van de lopende strafzaak tegen Van V. persoonlijk die woensdag van start gaat. Vanavond reacties op de schikking. In de studio commentaar van Gerben van der Marel, journalist van het Financieele Dagblad en mede-auteur van het boek De vastgoedfraude.

Uitkeringstrekkers willen niet meer inleveren
De Duitse bondskanselier Merkel heeft het moeilijk. Ze krijgt veel kritiek op haar ontembare bezuinigingsdrift: ze wil dat Duitsland de komende vier jaar tachtig miljard euro gaat bezuinigen. Woensdag wordt er een nieuwe president gekozen. Als haar eigen kandidaat het niet wordt, is Merkel het draagvlak voor haar ingrijpende bezuinigingsplannen kwijt. Voor zo'n 11 miljoen mensen een opluchting. Want één op de acht Duitsers leeft van een uitkering. En vooral zij moeten van Merkel inleveren.

Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 28 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Gerben van der Marel. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee