Uitzending
NOVA - 17-6-2008

17-6-2008

NOVA

719 x bekeken | 0 reacties
5
Jan Marijnissen stopt als fractievoorzitter
Jan Marijnissen treedt, vanwege zijn gezondheid, af als fractievoorzitter en politiek leider van de SP. Dat heeft Marijnissen zelf vandaag bekend gemaakt. Hij blijft wel Kamerlid. Vrijdag kiezen de Tweede Kamerleden van de partij de opvolger van Marijnissen. Marijnissen was van 1994 tot 2008 fractievoorzitter van de SP. Hij zei dat het een emotioneel moment was toen hij de fractie dinsdagochtend informeerde. Zijn bekendmaking aan de fractie heeft 'enige ontzetting teweeg gebracht'. NOVA blikt, samen met Jan Marijnissen, terug op zijn parlementaire jaren. Ook gaat NOVA terug naar Oss, waar de politieke roots liggen van Marijnissen en komen er politieke tegenstanders van toen en nu aan het woord.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 17 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Jan Marijnissen. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee