Uitzending
NOVA - 12-6-2008

12-6-2008

NOVA

871 x bekeken | 0 reacties
6
Lege kerken
Met het teruglopen van het kerkbezoek in Nederland, komen er de komende tien jaar tweeduizend protestantse kerken leeg te staan. Volgens Gerrit de Fijter van de Protestantse Kerk in Nederland, kunnen lege kerkgebouwen beter goedkoop aan een ander kerkgenootschap worden aangeboden, dan dat zij voor veel geld verkocht worden als supermarkt of appartementencomplex. Maar wat als de koper van de kerk een moskee wil maken?

Ontslagrecht
De kwestie van het ontslagrecht bracht het huidige kabinet bijna ten val. De commissie-Bakker, die het kabinet moet adviseren over deze heikele kwestie, presenteert maandag in Rotterdam haar rapport aan minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken). In de studio debatteren Bert Bakker, voorzitter van de door D66 ingestelde alternatieve commissie-Bakker, en Paul Ulenbelt, Kamerlid voor de SP.

Den Haag Vandaag: spoeddebat OV
In de Tweede Kamer vindt vandaag het spoeddebat over het streekvervoer plaats. Daarin wordt staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) op verzoek van de coalitiepartijen geflankeerd door minister van FinanciŽn Wouter Bos. Zo kan dan meteen duidelijk worden of er een financiŽle oplossing mogelijk is.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 12 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Bert Bakker en Paul Ulenbelt.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee