Uitzending
NOVA - 17-8-2009

17-8-2009

NOVA

788 x bekeken | 0 reacties
8
Problemen door vele studenten
Universiteiten en hbo-opleidingen verwachten grote organisatorische en financiŽle problemen door de enorme toename van het aantal studenten. Ruim 56.000 studenten hebben zich gemeld voor een universitaire studie. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. Ook het aantal voorlopige aanmeldingen voor hbo-opleidingen voor het komend collegejaar ligt 18 procent hoger dan in 2008. In de studio is Geert Dales, voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool InHolland.

Hoe hard kan een mens lopen?
Bij de Olympische Spelen van Peking bracht hij het wereldrecord al op 9,69. Maar in Berlijn bewees de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt dat het nog sneller kan. Hij liep de 100 meter in een verbluffende tijd van 9 seconden en 58 honderste. De grootste recordverbetering sinds de invoering van de elektronische tijdwaarneming in 1968. Hoe hard kan iemand lopen, oftewel: waar ligt menselijkerwijs de grens?

Onderzoek drugszaak loopt dood door fraude
Duizenden manuren en miljoenen euro's besteedde de politie in oost-Nederland de afgelopen twee jaar aan een enorme drugszaak. Maar ondanks de hoge inzet en vermoedens van harddrugshandel leverde de zoektocht niet meer op dan een paar kilo wiet. En nu lijkt de zaak helemaal stuk te lopen door fraude van een betrokken politieagent.

Presentatie: Tom Kleijn.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 17 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Geert Dales. De presentatie was in handen van Tom Kleijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!