Uitzending
NOVA - 11-8-2009

11-8-2009

NOVA

662 x bekeken | 0 reacties
8
Rotsblokken moeten natuur beschermen
Greenpeace is maandag begonnen om 180 grote rotsblokken te storten in zeegebied Kattegat bij Zweden. Vissers zouden dan met sleepnetten geen schade meer kunnen aanrichten in het zeegebied dat op de nominatie staat voor Europese bescherming. Maar de vissers vinden de actie levensgevaarlijk.

Opnieuw huisarrest voor Suu Kyi
De Birmese oppositieleidster Aung San Suu Kyi is door een rechtbank in Rangoon veroordeeld tot nog eens achttien maanden huisarrest. Het eerder opgelegde huisarrest zou dit jaar aflopen, maar wordt nu verlengd omdat ze de Amerikaan John Yettaw had ontvangen die via een meer naar haar toe was gezwommen.

Terug naar het IJzeren Gordijn, deel 5
In de laatste aflevering van NOVA's zomerserie over het IJzeren Gordijn een kijkje in het station van het Sloveense stadje Nova Gorica. Dat station had vroeger een Italiaanse kant en een Joegoslavische. Inmiddels is JoegoslaviŽ opgeheven en is er ook geen grens meer tussen ItaliŽ en SloveniŽ. Toch is in het station van Nova Gorica nog goed voelbaar hoe het toen was.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 11 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee