Uitzending
NOVA - 15-12-2006

15-12-2006

NOVA

645 x bekeken | 0 reacties
6
Alcoholgebruik bij jongeren
Het onderwerp staat hoog op de politieke agenda. Volgens minister Hoogervorst zijn Nederlandse jongeren de zuipschuiten van Europa. Volgende week start een voorlichtingscampagne om ouders te doordringen van het gevaar van drank voor kinderen. Maar het effect van campagnes is beperkt. De afgelopen jaren zijn echte doortastende maatregelen niet genomen. Ondertussen zuipen twaalf- en dertienjarigen zich verder klem.

WalloniŽ boven
De Waalse televisie onderbrak haar nieuws deze week voor een grap: de Vlaamse regering zou zich willen afscheiden en BelgiŽ in tweeŽn willen delen. Maar veel Vlamingen kunnen er niet om lachen. De opschudding legt de gevoelige verhoudingen bloot tussen het rijke, arrogante Vlaanderen en het achtergestelde WalloniŽ. NOVA ging naar de taalgrens, in de tram tussen de Nederlands- en Franstalige delen van Brussel.

Den Haag Vandaag: de formatie
Leek Nederland in het begin van de week nog een bananenrepubliek door de motie tegen Rita Verdonk en het dreigende aftreden van de demissionaire VVD-ministers, achter de schermen ging het formeren door. NOVA Den Haag Vandaag kijkt iedere vrijdag terug op een week formeren; want wie gaat met wie regeren? Te gast is Pim van Galen.

Jeugdzorg
Na de moorden op verschillende kinderen door hun ouders de afgelopen jaren, staan de gezinsvoogden onterecht in de beklaagdenbank, zo vinden de gezinsvoogden. In de studio is Ton Molenaar, woordvoerder van de gezinsvoogden.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 15 december door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Pim van Galen. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie