Uitzending
NOVA - 12-12-2006

12-12-2006

NOVA

822 x bekeken | 0 reacties
6
Spoeddebat generaal pardon
Minister Verdonk ligt vanavond onder vuur in de Tweede Kamer over een pardonregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Een linkse meerderheid wil een generaal pardon en in afwachting daarvan een uitzettingsstop. Verdonks eigen VVD en de Partij voor de Vrijheid (PVV) willen juist zo snel mogelijk weer met de uitzettingen beginnen. Ook aandacht voor de formatie.

Bedrijfsleven wil visie op milieu
De top van het Nederlandse bedrijfsleven wil een kabinet met een internationale visie op het milieu. In een open brief aan de formateur en de politieke partijen pleiten ze daarvoor. Curieus want werkgeversorganisatie VNO-NCW pleitte onlangs nog voor versoepeling van de CO2-emissienormen en het loslaten van het Kyoto-verdrag. De oproep valt samen met nieuwe voorspellingen dat het ijs op de Noordpool in 2040 gesmolten zal zijn.

Voedselbanken
VVD-wethouder Robert Blom van Sociale Zaken vindt de voedselbank een schandvlek in zijn stad Alphen aan de Rijn. Volgens hem zijn ze ook niet nodig. Hij wil dat gezinnen die een voedselpakket krijgen, de weg weten te vinden naar de gemeentelijke regelingen. En als ze de weg niet weten, komt hij de pakketten wel brengen.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 12 december door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!