Uitzending
Nieuwsuur - 7-4-2019

7-4-2019

Nieuwsuur

627 x bekeken | 0 reacties
6
Kanker: langer leven of kwaliteit van leven?
Nieuwe kankermedicijnen ontwikkelen zich de laatste jaren razendsnel. Dat brengt kosten met zich mee, maar ook de vraag: hoeveel heb je er voor over om langer te leven? PatiŽnten die niet meer te genezen zijn, kunnen soms nog wel kiezen voor een levensverlengende behandeling. Het risico bestaat dat de patiŽnt van zo'n behandeling doodziek wordt. Hoeveel kwaliteit van leven wil je inleveren voor een mogelijk langer leven? Nieuwsuur spreekt met drie mensen die voor deze keuze staan. Te gast is oncoloog Gabe Sonke.

Kiest IsraŽl opnieuw voor Netanyahu?
Dinsdag gaat IsraŽl naar de stembus. Er wordt een nek-aan-nekrace verwacht tussen de partij van premier Benjamin Netanyahu Likud en de middenpartij Blauw en Wit met de voormalige stafchef van het leger Benny Gantz als boegbeeld. In de meeste peilingen doet Blauw en Wit het iets beter, maar Likud heeft waarschijnlijk de grootste kans om een coalitie te vormen. Netanyahu hoopt op een vijfde termijn en spreekt vanavond op de Olijfberg in Jeruzalem. In een interview vandaag - in de hoop kiezers over de streep te halen - beloofde hij de annexatie van de Westelijke Jordaanoever. Correspondent Arlene Gelderblom doet verslag.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 7 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie